Időjárás

Ködpaplan takarta be a Balatont - videó

Párolgási köd takarta be délelőtt a Balaton nyugati medencéjét. Fonyódon lévő webkameránk készített látványos felvételt róla.

2020.01.23 18:05ma.hu

A csütörtök reggel már nem a ködről szólt, az ország legnagyobb részén tiszta napos időre ébredhettünk. A köd és a pára azonban nem tűnt még el nyomtalanul, és vannak helyek, ahol még mindig tartja magát.

Délelőtt a Balaton nyugati medencéje is beködösödött, de csak átmenetileg. A gyenge nyugatias szél hidegebb levegőt szállított a tó felszíne fölé, ami hamar telítetté vált és ködpaplanként takarta be a Balaton nyugati medencéjét. Ezt a ködfajtát nevezik párolgási ködnek, ami nem sokkal 12 óra előtt már el is tűnt.

A jelenséget az Időkép fonyódi Várhegyi-kilátón elhelyezett webkamerája örökített meg egy látványos felvételen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.