Tűzvész

Ökológus: tovább romolhat a helyzet januárban és februárban Ausztráliában

Mivel hagyományosan az év első két hónapjában kapnak lángra a bozótosok Ausztráliában, számítani kell arra, hogy tovább romlik a helyzet.

2020.01.12 01:30MTI

Tovább súlyosbodhat az ausztrál tűzvész januárban és februárban - mondta Kröel-Dulay György ökológus (Magyar Tudományos Akadémia) szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az ökológus szerint mivel hagyományosan az év első két hónapjában kapnak lángra a bozótosok Ausztráliában, számítani kell arra, hogy tovább romlik a helyzet.

Hozzátette: a mostani tűzvész annyiban más, mint a korábbiak, hogy - mivel az elmúlt három évben rendkívül kevés volt a csapadék - az eddig nedves erdők is kiszáradtak és lángra kaphattak.

Az ausztrál jelentések szerint 2019 volt a legmelegebb és a legszárazabb év az ország történetében, ami azt jelzi, hogy a globális felmelegedés hatására változik a klíma - mondta az Ökológiai Kutatóközpont munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.