Időjárás

Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon

Érdemi jégvastagodásra azonban nem lehet számítani a következő napokban.

2020.01.07 16:34MTI

A Balaton nyílt vízén többé-kevésbé összefüggő, vékony jégréteg alakult ki keddre az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban érdemi jégvastagodásra nem lehet számítani a következő napokban - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője kedden az MTI-vel, jelezve: a tó jege sportolásra alkalmatlan.

A meteorológus kifejtette, a jégvastagság a nyílt vízen nem haladja meg a 2 centimétert, és bár egyes öblökben ennél valamivel több is lehet, sehol nem bír el embereket. A következő napokban még fagypont alatt lesz éjszakánként a hőmérséklet az üdülőrégióban, de a nappali felmelegedések miatt számottevően nem hízik tovább a Balaton jege, amit még a feltámadó szél is összetörhet - mondta a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.