Időjárás

Míg Európa várja a telet, addig Libanonban szakad a hó - videó

Délnyugat-Ázsiában, a Közel-Keleten bizony van hó bőven.

2020.01.04 19:27ma.hu

Kontinensünk nyugati partvidékén, a Földközi-tenger mentén és a Kelet-európai-síkságon döntően anticiklonális hatások érvényesülnek, így délen jobbára napos, csapadékmentes az időjárás, másutt ugyanakkor a tartósabban megmaradó rétegfelhőzet és köd jellemző. Ciklonok csak Izlandtól délre és a Skandináv-félsziget északi része fölött figyelhetőek meg, frontjaik ugyanakkor a Balti-tengertől délre is lenyúlnak. Számottevő mennyiségű csapadék azonban csak Dél-Norvégiában fordul elő, másutt csak gyenge eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 fok közelében alakul, ennél érdemben hidegebb a Kelet-európai-síkságon és a Kárpát-medencében van a borult, ködös időjárás hatására, valamint melegebb a legdélebbi területeken. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, hátoldalán a magasban jelentősen hidegebb levegő érkezik hazánk fölé, szeles időre készülhetünk.

Az alábbi videó Délnyugat-Ázsiában, a Közel-Keleten készült, pontosan Dhour El Choueir városában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.