Időjárás

Északon havazik, délen esik, a kettő között pedig...

Éjszaka országszerte véget ér a csapadékhullás, és észak felől felszakadozik a felhőzet.

2019.12.02 06:20ma.hu

Hétfőn folytatódik a borongós, csapadékos időjárás. Északon, északkeleten további havazásra, délen esőre számíthatunk, az ország középső sávjában, illetve a nyugati határszélen pedig vegyes halmazállapotú csapadék ígérkezik.

A halmazállapot váltás határa napközben is változik, kissé fokozatosan délebbre helyeződik. Megmaradó hóréteg kialakulásának (a hegyeken kívül) közelítőleg a Komárom-Budapest-Debrecen vonaltól északra van elsősorban esélye, de a még várhatóan pozitív talajhőmérséklet miatt ott is lassan olvad.

Délután északon már gyengül, szűnni kezd a havazás. Az ország déli felén és a keleti határvidéken késő estig kitart várhatóan a csapadék, mely az esti órákra már délen is egyre többfelé vált havas esőbe, hóesésbe.

A Tiszántúl térségében átmeneti ónos szitálás is előfordulhat.

Éjszaka országszerte véget ér a csapadékhullás, és észak felől felszakadozik a felhőzet - írta az eumet.hu.

Kedden, szerdán naposra fordul időjárásunk, de hideg lesz. Kedden, a Dunántúlon még élénk északi szél fúj, majd szerdára, délire fordul a légmozgás. Reggel fagyos, a havas tájakon erősen fagyos időre kell készülni és délután is csak kevéssel melegszik fagypont fölé a levegő.

Csütörtökön, pénteken előreláthatólag frontmentes, anticiklonáris helyzet alakul ki, tartósan megmaradó ködfoltok kialakulásával, így egyre kisebb eséllyel lehet számítani napsütésre. Reggelenként erősebb fagy várható, különösen a még mindig hóval borított északkeleti tájakon. Délutánonként is északkeleten várható a leghidegebb.

A hétvégén úgy néz ki, hogy enyhül az idő, és kisebb esőre is számíthatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.