Időjárás

Elöntötte az ár Velencét - videó

Ötven éve nem látott árvíz öntötte el az olaszországi Velencét.

2019.11.13 10:30ma.hu

A vízszint elérte a 187 centimétert. Legutóbb 1966-ban mértek ennél magasabb vízszintet 194 cm-t. A Szent Márk székesegyház kriptájába beömlő víz meghaladta az egy métert, attól tartanak, hogy ez maradandó károkat okoz.

Egy idős nő életét vesztette, miután áramütés érte a házába beömlő víz miatt.

Velence polgármestere szerint a klímaváltozás is felelős az áradásért és felvetette, hogy katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítja a várost.

Egy helyi fiatal arra panaszkodott, hogy ugyan a magas vízállás igazi turistalátványosság, nekik ez nem mókás. Neki a földszinten van a lakása, ezért minden áradáskor befolyik a víz.

Úgy tűnik egyedül a turistákat nem zavarja az eső és az utcákon hömpölygő víz.

Egyikük azt mondta, hogy Velence még az esőben is gyönyörű.

Velence védelmére 2003-ban kezdek kiépíteni egy gátrendszert, ám a sorozatos botrányok és a költségek folyamatos emelkedése miatt a projektet még nem fejezték be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.