Szálló por

Szegeden elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

A levegő szennyezettsége a késő délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor kerülni kell a szabadban való tartózkodást, illetve a szellőztetést.

2019.10.26 09:49MTI

Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Szegeden - tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a szállópor-koncentráció Szegeden hétfő óta meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a levegőminőség jelentős javulása a közeljövőben nem várható.

A légszennyezettség további romlásának mérséklése érdekében a többi közt a közösségi közlekedés használatát kérik a lakosságtól, amennyiben lehetséges, mérsékelni kell a szilárd - szén-, fa- - és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát. Azt kérik az emberektől, ne égessenek hulladékot, műanyagokat, és kerüljék a porképződéssel járó tevékenységek végzését.

A levegő szennyezettsége a késő délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor kerülni kell a szabadban való tartózkodást, illetve a szellőztetést - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.