Időjárás

Igen különös szivárványt fotóztak Írországban

Számos időjárási oldal átvette az érdekes szemszögből elkapott pillanatot.

2019.10.19 18:25ma.hu

Kontinensünk északnyugati felének időjárását egy nagyméretű ciklon, illetve a hozzá tartozó hullámzó frontrendszer alakítja. Hatására arrafelé nagy területen többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. A lenti fotót Írországban készítették egy ilyen nagy eső után. Ugyanakkor szárazföldünk délkeleti felén anticiklon helyezkedik el, arrafelé az éjszaka képződött köd feloszlása után gyengén vagy közepesen felhős az ég, de főként az északabbi tájakon, illetve a Fekete-tenger térségében helyenként egész nap felhős marad az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában általában 0 és +8 fok között változik, de néhol napközben is fagy. Délebbre enyhül az idő, a délutáni órákra a középső vidékeken 12, 22, a mediterrán térségben 23, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, többnyire száraz léghullámok érkeznek, folytatódik a túlnyomóan napos, száraz, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.