Időjárás

Gyarapodik a hótakaró a Tátrában

Egyre többfelé lepi hó a Tátra csúcsait, hétvégén már 1100 méteres magasságba is leért a havazás.

2019.10.08 06:32Ma.hu

Az osztrák havazások után a Tátrában és a Kárpátokban is kifehéredtek a hegycsúcsok - tudósította a Síelők.hu.

A Magas-Tátrába már csütörtökön beköszöntött a hideg, a hét utolsó napjain egyre többfelé váltott hóba a csapadék, szombatra már az alacsonyabb, 1100 méteren található településeken is esett pár centi. A helyi szlovák meteorológiai szervezetek előrejelzése szerint kedd reggelre már jelentős hóréteg alakul ki, a legmagasabb részeken 30-40 cm is megmaradhat.

Szlovákia legnagyobb síterületén, a Chopok csúcsán is havazott, a 2004 méteres magasságban lévő Rotunda fehérbe öltözött.

A szlovák havazást követően Ukrajna síterepei is fehér ruhát öltöttek a hétvégén. Sőt, a lengyel meteorológiai állomások vasárnap többfelé 10-20, helyenként több mint 30 cm havat regisztráltak.

Mindeközben az Alpok síterepei sorra nyitják ki kapuikat, egyre fehérednek a hegyek az osztrákoknál, javában készülnek a sípályák - írta az Időkép.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.