Időjárás

Döbbenetes jégverés rontott rá Athénra - videók

Hatalmas, tüskés jégdarabok rontottak a görög fővárosra.

2019.10.04 18:58ma.hu

Elképesztő időjárás tépi Görögország térségét, hatalmas jégverés, áradás, sár és mocsok. Hová lettek azok a gyönyörű mediterrán utcácskák? Mindeközben Európa keleti részén egy észak-dél irányba hosszan elnyúló markáns frontzóna húzódik. Míg a Balkán-félsziget tágabb térségében az eső és zápor mellett zivatarok is kialakulnak, addig a Kárpátok magasabban fekvő részein, illetve Oroszország északnyugati tájain síkvidéken néhol havazik is. Bár a hullámzó front előoldalán még igen enyhe az idő - a Fekete-tenger nyugati partvidékén 28, 29 fokot is mérnek -, mögötte már jóval, általában 10 fokkal hűvösebb levegő árasztja el Északkelet-, Közép-, és Délkelet-Európát. A front mögött az átmeneti nyomásemelkedés miatt nyugodtabb és szárazabb az idő, azonban a Brit-szigeteket már elérte a korábban Lorenzo névre keresztelt ex-hurrikán, amely a nyugati partok mentén felhősebb és csapadékosabb időt okoz. A Kárpát-medencét szombat estig egy sekély ciklon, illetve annak meleg-, majd hidegfrontja éri el. A hétvége első napján a felhős ég mellett többfelé számíthatunk csapadékra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.