Időjárás

Azért ez nem semmi, ilyen meleget Grönlandon!

Gigameleg tombol a térségben.

2019.09.22 07:36ma.hu

Elképesztő fotót közölt Grönland olvadásáról a NASA még szeptember elején a Landsat műholdak segítségével. Már akkor ledöbbent a világ a sziget déli részén fekvő Sermilik nevű fjord elképesztő károsodásáról. Most pedig újabb, őszi hőhullám sújtja a térséget, amelynek eredményeként 15-25 °C nagyobb lesz a hőmérséklet, mint szokott az elkövetkezendő 5 napban. Európa többi részén is jóval melegebb van, mint szokott, ám már készülődnek a sarkvidéki hideg levegők a betörésre, nemsokára megérkeznek a fagyos légtömegek kontinensünk fölé is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.