Időjárás

Csütörtöktől jöhetnek az első talajmenti fagyok

A keddi hidegfront meghozza az őszi időt, sőt csütörtökön és pénteken az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.

2019.09.16 07:40ma.hu

Hétfőn még nyárias időben lesz részünk, majd kedden egy hidegfront érkezik, mely elhozza az őszt. A hidegfront mögött tartósabb északnyugati áramlásra kell számítani, amelynek köszönhetően a magasban jó 10-12 fokkal hidegebb levegő érkezik, mely hatással lesz a talajmenti és a talajközeli hőmérsékletre is.

Szerdán még sokfelé szeles lesz az idő, de csütörtök reggelre mindenhol mérséklődik, legyengül a légmozgás, valamint a kevés felhő, illetve a magasban felénk érkező hidegebb légtömeg együttes hatása azt eredményezheti, hogy sokfelé csökken majd 5°C alá a hőmérséklet, de a fagyzugos, szélvédett völgyekben 0°C körüli értékeket is mérhetünk, így megérkezhetnek az első talajmenti fagyok, de helyenként akár a Hőtérképünkön is megjelenített 2 méteres magasságban is fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, vagyis ezeken a tájakon gyenge fagy is előfordulhat.

Mivel péntek reggelre sem változik jelentős mértékben időjárásunk, így ezen a reggelen is számítani kell a fagyra érzékeny helyeken talajmenti fagyra, esetleg gyenge fagyra is.

Emiatt érdemes felkészülni az őszi idő beköszöntére, a zöldséges- és virágoskertünkben a fagyra érzékeny növényeink védelmére - javasolta az Időkép.hu előrejelzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.