Időjárás

Sok helyen már havazott - videók

Bizonyos helyeken már beköszöntött a tél.

2019.09.09 20:17ma.hu

A legmagasabb osztrák Alpok csúcsain akár 75 cm-es hóvastagság is összegyűlhet a napokban. A svájci, olasz és francia hegyekben, 2200 méter felett a 30 cm-t érheti el a friss hómennyiség.

Livigno (Olaszország), 1800 m

A havazás vasárnap kezdődött az Alpok nyugati és északnyugati részén, eleinte körülbelül 2500 méter felett esett hó, majd a 2000 méternél magasabb hegyek is elkezdtek kifehéredni. Ekkorra a hegység északi és középső tájait is elérte a csapadékzóna. A hóhatár ezzel egy időben az Alpok nyugati és északnyugati tájain 1600-1800 m közé csökkent - tudósított az Inforádió.

Szakadt a hó az 1470 méteren fekvő Zwieselsteinben Ausztriában.

Sella hágó (Olaszország) 2218 m

Zwieselstein (Ausztria, Tirol), 1470

Passo del Tonalén is esett 1883 méteres magasságban

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.