Időjárás

Európát is elérheti a Dorian hurrikán

De aggodalomra semmi ok.

2019.09.05 12:48ma.hu

Dorian elérheti Európát, de aggodalomra semmi ok, teljesen normális a várható pályafutása - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták, csütörtök délelőtt (magyar idő szerint) a hurrikán Dél-Karolina állam partjainál örvénylik, és lassan folytatja útját tovább északkeleti irányba, végig az USA atlanti partvidékén. Kanada partjaihoz közeledve azonban karaktere egyre inkább egy mérsékelt övi ciklonéra hasonlít majd, és határozottabb keleties mozgásba lendül.

Az Atlanti-óceán északi vizei felett - "kihasználva" az ottani gyors nyugatias áramlást - rövid idő alatt átvonul, és jövő kedden (tehát 5 nap alatt) eléri Izland, illetve a Brit-szigetek térségét. Addigra azonban már egy tipikus mérsékelt övi légörvény lesz belőle, azaz meleg- és hidegfrontja jól elkülöníthetővé válik.

Hatása tehát Európában ugyanolyan lesz, mint a többi itteni légörvényé: csapadékos, szeles időt okoz főként a kontinens északnyugati részén, de valószínűleg a Kárpát-medencébe is változékony, szeles időt hoz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.