Időjárás

Tovább tart a forróság - videó

Kánikula van a Balkán-félszigeten is.

2019.07.29 13:21ma.hu

Közép-Európában, valamint a Földközi-tenger középső medencéjében alacsony a légnyomás, ezért ezeken a helyeken sok a felhő, sokfelé fordul elő csapadék, záporok, illetve zivatarrendszerek alakulnak ki. A Skandináv-félszigeten ugyanakkor anticiklon az időjárás meghatározója, emiatt arrafelé sok a napsütés, az átlagosnál jóval melegebb az idő, Norvégia, Svédország, Finnország legnagyobb részén 30 fok körüli a legmagasabb hőmérséklet, sőt 33, 34 fok is előfordul. Kánikula van a Balkán-félszigeten is, ahol ugyancsak sok a napsütés, ott többnyire 30, 37 fokot mérnek. Jóval hűvösebb az idő Nyugat-Európában, ott a délutáni órákra csupán 18, 26 fokig melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a Földközi-tenger középső medencéjében elhelyezkedő, de lassan kelet felé mozgó - egyúttal gyengülő - ciklon alakítja. A videón a következő 10 nap időjárása látható:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.