Időjárás

Európában többfelé 40 fokos hőség lesz a jövő héten

Magyarországon is erősödik a nappali felmelegedés.

2019.06.20 18:08ma.hu

A jövő héten néhány napon keresztül nagy forróság várható Nyugat- és Közép-Európa egyes országaiban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Főként Spanyolországot és Franciaországot, valamint Németországot és Lengyelország egyes részeit érintheti a tikkasztó hőség. Az érintett tájakon többfelé 35 fok fölé vagy akár 40 fok köré is felmelegedhet a levegő napközben. Az előrejelzés szerint a német fővárosban, Berlinben csütörtökön és pénteken van esély 40 fok körüli maximum-hőmérsékletre - írták, megjegyezve: a jelenlegi kilátások szerint ekkor tetőzhet a kánikula.

A jövő héten Magyarországon is erősödik a nappali felmelegedés, de ilyen mértékű hőség azért nem lesz, többnyire 35 fok alatt maradnak a csúcsértékek. Összességében viszont - általában 28-34 fokos maximumokkal - meleg, keddtől egyre inkább száraz időre lehet készülni - közölte a meteorológiai szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.