Időjárás

Rekordhideget mértek szerdán

A fővárosi rekord mostanáig 9,4 fok volt, amelyet 1940-ben regisztráltak Budapest-Budakeszierdőn.

2019.05.16 14:47MTI

A fővárosi és az országos legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán.

Mostanáig május 15-én 5,3 Celsius-fok volt a legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord, amit 1919-ben mértek. Most viszont Kab-hegyen a legmelegebb órában is csak 4,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A fővárosi rekord mostanáig 9,4 fok volt, amelyet 1940-ben regisztráltak Budapest-Budakeszierdőn. Szerdán viszont János-hegyen mindössze 9,3 fokig melegedett fel a levegő - írták.

A jelenlegi előrejelzés szerint a hétvégén melegszik az idő, a maximumok jellemzően 20 fok felett alakulnak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.