Csoda

Régen nem látott virágcsoda nyílik a Mecsekben

A szakemberek szerint egyértelmű, hogy az abaligeti legelőn, a természet érdekében végzett helyreállítási munkáknak köszönhető a gyönyörű növény megjelenése.

2019.05.15 20:28ma.hu

A Duna-Dráva Nemzeti Park tette közzé a jó hírt Facebook-oldalán. Mint a posztból kiderül, a terület tulajdonosa a park Igazgatóságával egyeztetve kezdte meg a helyreállítást, és a három-négy éve történt első beavatkozásnak mára már természetvédelmi hatása is lett. A területről irodalmi adatok alapján ismert védett tarka pettyeskosbor (Orchis tridentata) sok év óta először nyílik ismét a legelőn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.