Időjárás

Na, a nyárra aztán várhat...

Borús, esős, szeles, hideg időnk van. Péntektől melegedés, de vasárnap ismét hidegfront érkezik.

2019.05.14 06:30ma.hu

Kedden a keleti térséget is elárasztja a hideg levegő. Országszerte borongós idő lesz a jellemzőbb tartós, kiadós esőzésekkel kell számolni. Az északnyugati országrészben várhatóan nem hullik jelentős eső, illetve az északkeletei, keleti határvidéken lehet még itt-ott elvékonyodó felhőtakaró, enyhébb idő, és így ott van esélye szórványosabb csapadéknak, zivatargócok kialakulásának is.

A legerősebb széllökések továbbra is a Dunántúlon várhatóak, és ugyan már mérséklődnek a hétfőihez képest, de ott elérhetik az 50-70 km/órát. A középső országrészben és délkeleten mérsékelt marad a légmozgás.

Estétől csökkenni kezd a csapadékhajlam, tartósabb, délkelet felől egyre nagyobb területeket érintő csapadékszünetekre van kilátás, de a felhőzet csak a keleti és északi országrész fölött csökken kissé. Hajnalban, dél felől ismét eső terjeszkedik.

Szerdán is még térségünkben marad a szeles, változékony, esőket, zivatarokat okozó ciklon. Előreláthatólag ismét a Tiszától nyugatra hullik a csapadék zöme, a Dunántúlon fúj erős északi szél és ott lesz a leghidegebb a nap folyamán. A Tiszántúlon délelőtt lehetnek esők, majd várhatóan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap, enyhül az idő, de zivatargócok kialakulhatnak.

Közlekedésmeteorológia

Kedden országszerte vizes utak, rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést. Ehhez társul a nyugaton és keleten erős, olykor viharos lökésekkel is kísért északi szél. Jelentősen nő a balesetek kockázata, vezessenek a megszokottnál is óvatosabban, körültekintőbben!

Csütörtökön már várhatóan gyengülőfélben lesz a szeles, változékony időt adó ciklon, de még zömében felhős idő, kisebb körzetekben időszakos esők is lehetnek.

Péntektől javulásban bízhatunk. Gyenge, olykor mérsékelt déli áramlás mellett naposabbra és melegedőre fordul az idő.

A hétvégén meleg, változóan napos időre van kilátás. Illetve vasárnap, napközben, nyugat felől egy hidegfront érkezése körvonalazódik, ami ismét bizonytalanná, zivatarokkal tarkítottá teheti a hét utolsó napját - írta az eumet.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.