Időjárás

Mozdulatlanul védte tojásait a szakadó hóesésben a gólya

Meg az összes többi madár.

2019.05.08 07:45ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is tudósított, május elején igazi tél köszöntött Európára, a hideg időjárás a kontinens nagy részén jellemző volt, az északról érkező sarkvidéki hidegnek köszönhetően pedig több helyen alakult ki havazás.

Az ország északi részén található Vavrisóban egy gólyapár például az utódaik túléléséért, egyáltalán a tojásukból való kikeléséért küzdött a szakadó hóesésben - a Sokszínű vidék szerint.

Az online fészekkamerán jól lehetett látni, hogy a tojó gyakorlatilag meg se moccant öt tojásán ülve, és szakadatlan várta, hogy elálljon a havazás. Annyira kitartó volt, hogy kora estére el is lepte őt a hó és alig látszott ki alóla.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.