Időjárás

Kázmér napja fontos az időjárásban

Ha e napon esik vagy havazik, az aratást egy héttel el kell halasztani.

2019.03.04 05:30ma.hu

Hétfőn jelentősen melegszik a levegő, kifejezetten kellemes, tavaszi időre készülhetünk, és csak magas szintű felhőzet szűri a napsütést. Megerősödik a délnyugati szél. Éjszaka hidegfront érkezik, szórványos esőkkel. Beborul az ég - írta az Eumet.hu.

A népi jóslatok szerint március 4-én, Kázmér napján, ha esik vagy havazik, az aratást egy héttel el kell halasztani.

Kedden erősen felhős, vagy borongós idő várható, helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Hűvösebb lesz.

Szerdán élénkülő délnyugati széllel újból melegszik a levegő. Napos és erősebben felhős időszakok egyaránt előfordulhatnak.

Csütörtökön kora-nyári időben lehet részünk, többfelé 20 fok köré, helyenként kevéssel a fölé emelkedő hőmérséklettel. Emellett viharos délnyugati szél, és fátyolfelhőktől szűrt napsütés ígérkezik.

Pénteken és szombaton szórványos záporokra készülhetünk, hidegfront érkezése a legvalószínűbb, csökkenő hőmérséklettel.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn az élénk, többfelé erős délnyugati szél nehezíti a közlekedést. Különösen az oldalszél jelent veszélyt a közlekedésben. Emellett az enyhe idő felszabadultságot, ez pedig tovább fokozódó balesetveszélyt jelenthet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.