Németország

Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás Bajorországban

A tartomány számos térségében hétfőre 30 centiméterrel vastagodott a hótakaró.

2019.02.04 16:45ma.hu

Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás hétfőn Németország déli részén, Bajorországban.

A tartomány számos térségében hétfőre 30 centiméterrel vastagodott a hótakaró. Sokhelyütt akadozik a vasúti és a közúti közlekedés, a müncheni nemzetközi repülőtéren pedig 160 járatot törölni kellett a tervezett 1140 közül.

A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint tucatnyi településen és járásban tanítási szüntet rendeltek el a havazás miatt, és a hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy kerülni kell az erdőket, mert a hó súlya alatt bármikor kidőlhetnek fák, ágak törhetnek le.

A súlyos hótakaró épületek tetőszerkezetét is beszakíthatja. Több ilyen baleset történt, a Passau közelében fekvő Pilstingben egy szarvasmarha istálló teteje szakadt be, 44 jószágot kellett kimenekíteni a épületből.

Az Alpok bajorországi részén a lavinaveszély is jelentős, a több régióban a második legmagasabb, négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben.

A német szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint a havazásnak egyelőre vége, a következő napokban csapadékmentes, hideg idő várható a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.