Környezet-egészségügy

Szálló por - Északkeleten nőtt a légszennyezettség

A légúti megbetegedésben szenvedők tünetei felerősödhetnek.

2019.01.27 19:25ma.hu

Az ország északkeleti részén romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

A levegőhigiénés index alapján Putnokon veszélyes, Miskolcon, Sajószentpéteren egészségtelen, Kazincbarcikán és Egerben kifogásolt a levegő minősége. Az érintett térségben a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja hosszabb ideig a szabadban tartózkodást.

A légúti megbetegedésben szenvedők tünetei felerősödhetnek - írták.

Kiemelték továbbá, hogy az érintett településeken különösen ügyeljenek a szilárd tüzelőanyagok mellőzésére. A helyes tüzelésről bővebb információ található a Fűts okosan! kampány honlapján, a http://www.futsokosankampany.hu/ oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.