Időjárás

Tajtékzott a habtól Kispest egyik utcája az eső után

Az aszfaltban megkötött olajok folyamatosan távoznak a felszín felé.

2018.10.26 14:30ma.hu

Mi ez az ocsmány, tajtékzó hab az úttesten a mai esőzés után? - tette fel a kérdést a Kőbánya Blues Facebook-oldal, és meg is adta rá a választ:

"Az aszfaltban megkötött olajok folyamatosan távoznak a felszín felé. Hosszan tartó száraz időszakban az útburkolaton a koncentráció megnő. Az esővíz ezt kezdi el feloldani illetve összekeveri a járművekből távozó és lecsapódó káros anyagokkal. A habosodást a kialakult és erősen szennyezett tócsákon áthaladó gumik okozzák.

Tehát pánikra egyrészt nincs ok, nem az esővel érkezik valahonnan messziről valamilyen méreganyag vagy szennyeződés.

Másrészt aggasztó, hogy az iszonyatos mennyiségű szilárd útburkolatból folyamatosan távozik káros anyag, ami bekerül a talajba, élővizekbe, mindenhova.

A képek Kispesten, az Üllői út és Simonyi út sarkán készültek."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.