Forgószél

Leslie még az éjjel lecsap Portugáliára

Sőt, az éjszaka folyamán bejut az Ibériai-félsziget közepére is.

2018.10.13 14:34ma.hu
hirdetés

A legfrissebb modellek szerint egész biztosan megjósolható, hol fog partot érni a Leslie névre keresztelt hurrikán, amely Amerika helyett Európa felé vette az irányt. Lisszabon térségében éri el a portugál partokat, vagy maximum egy kicsit északabbra. A forgószél erőteljes széllökésekkel és többméteres hullámokkal érkezik meg az Ibériai-félsziget nyugati partjaihoz.

Az ICON-EU modell szerint 200 km/h-s széllel és 10 méteres hullámokkal, míg az ECMWF szimulációja szerint a 10 méteres hullámokat csak 180km/h-s szél veri majd fel. Az ARPEGE előrejelzése viszont csak 125km/h-s szelet jósol, ami 80-ra mérséklődik partot érés után.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.