Időjárás

Ha ez igaz, nagyon durva hőség ül ránk

A következő napokban is marad a kánikula, kedden 35 fok meleg is lehet az ország egyes részein. Európa jelentős részén 50 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

2018.07.31 04:30ma.hu

A tartós hőség miatt hat megyében másodfokú (27 fok feletti az átlaghőmérséklet), míg az ország többi részén elsőfokú a figyelmeztetés a tartós hőség miatt. Jelenleg Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyében van érvényben a másodfokú a figyelmeztetés. A következő napokban is jellemzően 29-34 fok közötti meleg lesz.

A magas páratartalom és a trópusi éjszakák miatt sokaknak gondot okozhat elviselni ezt az időjárást is, de az idei szezon Magyarországon inkább abban rendkívüli, hogy mostanáig nem fordult elő forró nap. Ugyanakkor az Ibériai-félszigeten valóban rendkívüli, sőt, szó szerint elviselhetetlen hőség várható ezen a hétvégén. Az európai ECMWF modell 43-45 fokot jelez előre vasárnapra. Ez spanyol/portugál viszonylatban is rendkívülinek számít. Az amerikai GFS-modell szerint Portugáliában 50 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Ilyet – jegyezték meg – előrejelzőik még nem láttak Európában. A meteorológiai szolgálat azt írta, hogy Magyarországra nagy valószínűséggel ez a hőhullám nem ér el, sőt a jövő héten akár hűvösebbre is fordulhat az idő.

Vöröskód Európában

Spanyolország lángokban

Portugália felforr

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.