Időjárás

Olyan erejű az áradás Romániában, hogy elbontott egy hidat - videó

Teljesen összeomlott a vasúti híd Bodola községnél, a Brassó-Bodzaforduló útvonalon.

2018.07.01 10:32ma.hu

A romániai Brassó megyében található Tărlung folyó felett áthaladó vasúti hidat egyszerűen elbontotta az ár, amely napok óta pusztít a térségben.

Az omlás

Románia középső és keleti részén napok óta szinte megszakítás nélkül esik az eső: a térségben lakóházakat és utakat öntött el a hegy- és dombvidéken lezúduló ár, folyamatosan menekítik az embereket.

Ez maradt

A Keleti- és Déli-Kárpátokban eredő valamennyi folyóra árvízvédelmi riasztást adott ki a vízügyi szolgálat. A legsúlyosabb helyzet a Kárpát-kanyar külső ívén fekvő moldvai megyékben és a Székelyföldön alakult ki.

Háromszéken, a Feketeügy mellékfolyójának, a Tatrangnak a torkolatvidékére vörös (harmadfokú) árvízriasztást adtak ki és elrendelték százharminc ember kilakoltatását Bélmezőről (Lunca Marcus) és Kökösbácstelekről (Bacel). Bodzaforduló térségében öt település villanyáram nélkül maradt, miután az árvíz miatt elővigyázatosságból meg kellet szakítani az energiaszolgáltatást.

Vörös riasztást adtak ki a csángó vidéket átszelő Tatros folyó Hargita és Bákó megyei szakaszaira is.

A katasztrófavédelem a Neamt megyei Farcasa településen is megkezdte az árvíz által fenyegetett térségben lakó 135 ember kimenekítését, de azok többsége megtagadta az evakuálást, miután elállt az eső.

A meteorológiai intézet további zivatarokra figyelmeztet, a Keleti és a Déli Kárpátok térségének magasabban fekvő területein a havazás sem kizárt. Szombat estig narancssárga (másodfokú) riasztás van érvényben a hegyvidéken és Moldva északi (bukovinai) megyéiben, ahol a csapadék mennyisége helyenként várhatóan meghaladhatja a 40 litert (40 millimétert) négyzetméterenként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.