Időjárás

Sarkvidéki eredetű levegő érkezik hozzánk

Sarkvidéki eredetű levegő érkezésével indul a legmelegebb hónapunk.

2018.06.30 09:38ma.hu

Mielőtt bárki rohanna a télikabátért, vagy a teraszon gubbasztó muskátlikért, az Országos Meteorológiai Szolgálat gyorsan elmagyarázza, mit is jelent ez.

"A szombaton érkező hidegfront mögött erős északi áramlással messze a sarkkörön túl lehűlt légtömeg érkezik fölénk. Vasárnap és hétfőn a száraz, hűvös levegőben az erős júliusi napsütés hatására sem emelkedik a hőmérséklet 25 fok fölé. Elsősorban hétfő hajnalban a szélcsendesebb tájakon 10 fok alatti minimumot is mérhetünk, sőt a környezetükhöz képest mélyebben fekvő, gyengén felhős helyeken 6, 7 fok alatti legalacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat. A napi minimum rekordok (amelyek július első napjaiban 3, 4 fok körül alakulnak) megközelítése nem kizárt, de megdöntésükre igen kicsi az esély" - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.