Időjárás

Félelmetes felvételek az Arab-félszigetet elárasztó özönvízről

Ciklon csapott le szombat hajnalban az Arab-félszigetre, legkevesebb egy ember halálát okozta Ománban, 40 pedig eltűnt egy jemeni szigeten.

2018.05.26 17:29ma.hu

A Mekunu ciklon özönvíz szerű esővel és viharos széllel csapott le. A víz hatalmas áradatként hömpölygött az utcákon és és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

A halálos áldozat egy 12 éves lány a dél-ománi Szalála kikötőváros környékén. Az alábbi felvételt egy vádiban készítették. A vádi sivatagi vízmosást, kiszáradt folyómedret jelent - ezt azonban most félelmetes erővel vette újra birtokba a víz.

A ciklon újtába esett a jemeni Szokotra szigete is, ahol sokat eltűntek. A Szalalah fölött fekvő hegyekből megállíthatatlanul zúdult a sáros víztömeg a városra.

A meteorológiai szolgálat már korábban rendkívül erősnek minősítette a Mekunu ciklont, a szélerősséget óránként 170-180 kilométeresnek mérte, de előfordulhatnak 200 kilométeres széllökések is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.