Időjárás

Itt lehet mindjárt felhőszakadás

Kiadta mai riasztási és veszélyjelzési térképét az OMSZ. Mutatjuk, hol és mikor kell számítani felhőszakadásra.

2018.05.11 08:24ma.hu
hirdetés

Kora délelőttig inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan zivatarok, majd délutántól a záporok mellett elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl északi, északnyugati felén valószínű zivatarok kipattanása. A hajnalban kiadott riasztás szerint a citromsárgával jelölt területeken hamarosan felhőszakadás lehet:

A veszélyjelzési térképen pedig az látszik, pénteken hol kell számítani napközben felhőszakadásra:

A legjellemzőbb kísérőjelenség továbbra is a felhőszakadás (rövid idő alatt kis területen 25-30 mm körüli csapadék) lesz, de kisebb eséllyel kis méretű jég és viharos (60-70 km/h) szél is előfordulhat környezetükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.