Időjárás

Fakidőlések tucatjai adnak munkát országszerte a tűzoltóknak

Fakidőlések és ágleszakadások tucatjai adnak munkát reggel óta a tűzoltóknak az ország számos pontján, személyi sérülés nem történt, de az egységek jelenleg is több helyen dolgoznak a károk elhárításán.

2018.04.01 14:52ma.hu

Elsősorban kidőlt fákról, letört ágakról érkeznek bejelentések főként Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből, valamint a fővárosból. Több helyen forgalmi akadályt okoztak, vezetékeket szakítottak le, épületeket és kerítéseket rongáltak meg a kidőlt fák. Szarvason azért kértek segítséget a város hivatásos tűzoltóitól, mert egy fa, valamint egy vasúti telefonoszlop dőlt a sínekre. Gyálon, a Csontos József utcában egy huszonöt méteres fa dőlt meg veszélyesen, a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Budapest XVII. kerületében egy nyolc méter magas fa a járdára és az úttestre dőlt, az egységek láncfűrésszel távolították el. A XIX. kerületben, a Kisviola utcában egy tűzfal egy része is ledőlt; a kerületi hivatásos tűzoltók már eltávolították a tűzfal veszélyes részeit. Szegeden, a Kálvária térnél egy harminc méter magas, egy méter vastag fa dőlt ki, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.