Időjárás-jelentés

Szelek szárnyán jön a húsvét

Erős, sokfelé viharos szél jön az ünnepre, vasárnap még inkább a felhőké és a záporoké, hétfőn már a napsütésé lesz a főszerep.

2018.03.29 01:24ma.hu

Változékony időjárással folytatódik a húsvéti hétvége, a szombati akár 20 fokot is elérő hőmérsékletek után vasárnapra egy hidegfront éri el az országot, így ezen a napon is többfelé készülhetünk esőre, záporokra, helyenként akár egy-egy zivatarra is - jósolta az Időkép.

Erős, többfelé viharos lökések kísérhetik a nyugatira, északnyugatira forduló szelet. A szombatihoz képest jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 6-15 fokot mérhetünk. 10 fok alatti értékek a Dunántúl északi, északkeleti felén lehetnek.

Az ünnep másnapján is folytatódik a szeles idő, de már a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak keleten, északkeleten lehet olykor több felhő az égen, de csak eleinte fordulhat elő jelentéktelen csapadék. Még hűvös lesz, hajnalban a szélvédett, derült helyeken gyenge fagy is lehet, napközben 9-15 fok közé melegszik a levegő.

Keddtől kellemes hőmérsékletű tavaszi idő köszönt be, szerdán már többfelé mérhetünk 20 fok közeli maximumokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.