Időjárás

Nápoly sem bír a havazással, közben egy euróért árulják a hógolyókat

Róma után Nápolyt is hótakaró fedte be kedden, amely megbénította a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is.

2018.02.27 13:24MTI

A rendkívüli hidegben egy hajléktalan megfagyott a milánói vasútállomáson.

Havazásra ébredt Nápoly és térsége. A ritkán eső hó megbénította a tömegközlekedést, a vasúti forgalmat és néhány órára lezárták a Capodichino nápolyi repülőteret. A dél-olaszországi városban zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Hó fedi a Vezúv vulkánját is. A nápolyi piacon tréfából egy euróért árulják az előre megformázott hógolyókat.

Második napja szünetel a tanítás Rómában is, ahol a hétfői sűrű havazás után megérkezett a fagy. Zárva tartanak a közhivatalok és akadozik a forgalom a jeges utak miatt. Hó alatt van Közép- és Dél-Olaszország nagy része is.

A leghidegebbet, mínusz 36 Celsius-fokot a Mont Blanc-hegy olasz részén mérték. A milánói központi pályaudvaron a keddre virradó éjszaka egy negyven éves hajléktalan férfi megfagyott.

Csütörtöktől Itália északi részén újabb hidegfrontot várnak, miközben Rómában és délebbre az előrejelzések szerint afrikai meleg levegő érkezik sok esővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.