Időjárás

Rákoskerten így szánkóztak - képek

Végre esett a hó, de nem mindenki fért fel a Normafához, így alternatív megoldást kellett találni.

2018.01.21 18:34ma.hu

A 300 méter feletti települések közül Aggteleken és Kékestetőn 15, Mátraszentimrén 8 centiméteres hóréteget mértek már kora reggel. Az alacsonyabban fekvő települések közül Egerben, Érden, Felcsúton és Zsámbékon 5 centiméter körüli, a fővárosban és másutt néhány centiméteres hóréteg esett. Ezek mellett országszerte több helyen alakult ki foltokban hó. Így hát ahol letett, ott szánkóztak az emberek. Így, vagy úgy.

Noha földrajzi értelemben a Pesti-síkságon fekszik, területe a kerület többi részéhez hasonlatosan dimbes-dombos, de ezek szerint mégsem annyira, hogy igazán nagyokat lehessen szánkózni, ha már egyszer viszonylag normális hó esett. A helyi lakosok közül volt, aki nem kicsiben próbálkozott, és mondjuk személyautóhoz kötötte a szánkót, hanem mindjárt egy traktorhoz.

Kép: Pesten hallottam Facebook-csoport


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.