Időjárás

Télies hidegre ébredtek Székelyföldön

Télies hidegre ébredtek péntek reggel Székelyföldön. Csíkszeredában mínusz 6,2 fokot mértek hajnalban.

2017.09.29 12:10MTI

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint fagypont alá süllyedt a hőmérséklet csaknem az egész térségben. A gyergyóalfalvi és a maroshévízi meteorológiai állomáson mínusz négy fokot, a szomszédos Kovászna megye hideg pólusának számító Bodzafordulón pedig mínusz 2,3 fokot mértek.

Csíkszeredában már augusztus 24-én fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, akkor mínusz 0,3 fokot mértek. Szeptember hónap legalacsonyabb romániai hőmérsékletét 1977-ben mérték Csíkszeredában. Akkor mínusz 10 fokra süllyedt a hőmérők higanyszála.

A román meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az évszaknak megfelelőnél hidegebb idő várható Romániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.