Időjárás-jelentés

Kedden hidegfront váltja a hétfői forróságot

Mérséklődik a nagy meleg.

2017.07.08 16:09ma.hu

Szombat este, valamint éjszaka kezdetben északkeleten, majd a Dunántúlon fordulhatnak elő itt-ott zápopresők, valamint zivatarok. Vasárnap az ország déli, délnyugati felén nagyon meleg időre van kilátás, míg északon, északkeleten elviselhetőbb lesz a meleg. Délelőtt nagyrészt derült, délután gomolyfelhősödő idő ígérkezik, elvétve északkeleten, majd este és éjjel szórványosan bárhol az országban előforduló helyi, esetenként hevesebb záporokkal, zivatargócokkal.

Hétfőre ígérkezik a legmelegebb időjárás a napokban. Változóan napos, gomolyfelhős időben előreláthatólag délelőtt elsősorban a középső országrészben, este, illetve éjjel azonban egy hidegfront érkezésével országszerte többfelé kialakulhat hevesebb záporeső, zivatar.

Kedden kevés felhő ígérkezik, és csak északkeleten, valamint nyugaton alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok, az ország többi részén száraz, túlnyomóan napos idő várható, többfelé élénk északnyugati széllel. Mérséklődik a nagy meleg.

Szerdán napos és erősen felhős területek váltakoznak, megszakításokkal záporokkal, kisebb esőkkel, gyenge, mérsékelt légmozgással.

Csütörtökön tovább mérséklődik a meleg, és megerősödik az északnyugati szél. Csak kevés helyen fordulhat elő csapadék, döntően a napsütés határozza meg az időjárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.