Időjárás

Heves zivatarok, helyenként viharos szél

Heves zivatarok miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2017.07.06 07:19ma.hu

Napos, gomolyfelhős idő várható, de főként az ország keleti, északkeleti harmadán, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Estére csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 33 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Ma elsősorban északkeleten, illetve a Dunántúlon, annak is főként a nyugati, délnyugati felében alakulhatnak ki helyenként zivatarok viharos szél (60-80 km/h), illetve esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Egy-egy heves zivatar (> 2 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés) is előfordulhat napközben, nagyobb valószínűséggel északkeleten, illetve a Dunántúl nyugati felében.

Csütörtökön az ország délnyugati, déli területein a napi középhőmérséklet 25 fok közelében alakulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.