Időjárás-jelentés

Tornádók és szupercellák csaptak le ránk

A hét igazán mozgalmasnak számított, ami a hazai heves időjárási jelenségeket illeti.

2017.05.14 15:32ma.hu

A Viharvadászok Egyesületének több viharvadász csapata is terepen volt, és nem csak szupercellákat, hanem károkozó tornádókat is sikerült levadászniuk, dokumentálniuk.

A Hortobágyon például csodálatos szupercellákat kaptak lencsevégre, míg Heves megye déli részén szintén ámulatba ejtő égi jelenségeket fotóztak, valamint Nógrád megyében is hátborzongató szupercellákat dokumentáltak. A vadászatokról összefoglalók is készültek.

Május elején egyébként Bátán lehetett tornádót látni, majd Szolnokon kaptak forgószelet lencsevégre, Csongrádon tubát fotóztak.

Exkluzív videofelvétel a Debrecen melletti tornádóról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.