Hideg idő

Folytatódik a rendkívüli hideg

Délután -10 és -5 fok között alakul a hőmérséklet. A keleti szél néha megélénkül.

2017.01.10 07:43ma.hu

Kedden változóan felhős lesz az ég, de csak elvétve fordul elő hószállingózás. Folytatódik a rendkívül hideg idő: reggel -20 és -10, délután -10 és -5 fok között alakul a hőmérséklet. A Köpönyeg.hu jóslata szerint a keleti szél néha megélénkül.

Szerda délelőtt erősen, délután gyengén felhős lesz az ég. A nap első felében fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. A reggeli -12 fokról -6 fok köré enyhül az idő.

Csütörtökön megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható havazás, ónos eső, majd délutántól már havas eső, eső is. Az ország északkeleti felén tartja magát a kemény fagy (délután is -5 fok körüli értékek lehetnek), de DNy-on +2 fok köré melegedhet a levegő. A DNy-i szél megerősödik. Melegfronti hatás érvényesül.

Péntek délig folytatódik a borongós idő többfelé csapadékkal, majd az erős ÉNy-ira forduló szél hatására csökken a felhőzet. ÉK-en is megenyhül az idő, délután +1 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton az erős ÉNy-i szélben felhőátvonulások várhatók, egy-egy hózáporral. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól havazás kezdődik. Egész napos fagy lehet. Élénk DNy-i szél ígérkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.