Időjárás-jelentés

Egyre jobban csökken a hőmérséklet

Erős fagy alakul ki ismét.

2016.12.04 08:46ma.hu

Vasárnap gyenge légmozgás mellett, zömmel szikrázó napsütésre készülhetünk, de a napsütést Időről-időre változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri. Kezdetben elsősorban az északnyugati, északi térségben, majd délután délebbre is várhatóak fátyolfelhők. A szombatinál kissé hidegebb időre van kilátás, a szél gyengülése miatt azonban a hőérzetben ez nem mutatkozik meg a nappali órákban. Csapadék nem várható.

Éjszaka ismét jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Többnyire csillagfényes, derült időre készülhetünk, de már párásodásra, elszórtan ködfoltokra is számítani kell. Hajnalra erős fagy alakul ki ismét.

Hétfőn többnyire derült, reggel erősen fagyos és napközben is csak kevéssel fagypont feletti, hideg idő ígérkezik. A hajnali, talaj közeli párásság, kisebb ködfoltok nagy valószínűséggel még a kora délelőtt folyamán eloszlanak. Az északi országrészben mérsékelt felhősödések zavarják a napsütést a déli, kora délutáni órákban. Elvétve nem kizárt egy-egy kisebb kiterjedésű, de tartósabban ködfelhős terület előfordulása sem, melynek helye nehezen behatárolható előre.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap sem befolyásolja jelentősen az időjárás a közlekedést. De a reggeli órákban helyenként deresedéstől válhatnak csúszóssá az utak, itt-ott ködfoltok is nehezíthetik az autósok dolgát - írja az eumet.hu.

Kedden is előreláthatólag még túlnyomórészt kisüt a nap. A Dunántúlon egy napra enyhülésben is lehet bízni, de északon, északkeleten már megnő az esélye tartós ködfoltok, szürke, ködfelhős területek előfordulásának, melyekben fagypont körül marad a hőmérséklet.

Szerdán tovább növekszik a ködhajlam, nagyobb területen marad meg tartósan a szürke, ködfoltos, illetve ködfelhős idő. Fagypont közelében, a szűrt, napsütéses tájakon kevéssel fölötte alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön, déli áramlással már kissé enyhébb levegő sodródik hazánk fölé. Túlnyomórészt ködös, ködfelhős, foltokban derengő időre van kilátás. Estétől, észak felől várhatóan vastagabb felhőzet és szitáló csapadék érkezik, ami éjszaka, északkeleten ónos szitálás kialakulásának veszélyét rejti magában.

Péntektől, elsősorban a Dunántúlon, enyhülésre van kilátás. Északkeleten még előreláthatólag tartja magát a ködös, hideg idő, de a reggeli fagyok mérséklődnek.

Szombaton további enyhülésre van kilátás, borongósabb időben, elszórtan esőkkel. Északon, a reggeli órákban még ónos eső előfordulása sem kizárható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.