Időjárás-jelentés

Gyengülő szél, derült ég

Túlnyomóan derült idő lesz, csupán északkeleten lehet átmeneti, mérsékelt felhősödés. Ott egy-egy futó hózápor sem kizárt. Ismét csökken a hőmérséklet.

2016.12.03 09:16ma.hu

Szombaton a délnyugati országrész kivételével néha kissé még megélénkül az északnyugati szél. Túlnyomóan derült idő lesz, csupán északkeleten lehet átmeneti, mérsékelt felhősödés. Ott egy-egy futó hózápor sem kizárt. Ismét csökken a hőmérséklet.

Este, illetve éjszaka sem várható számottevő felhősödés. Hajnalban erősebb fagyra kell számítani. Foltokban köd is kialakulhat.

Vasárnap gyenge légmozgás mellett, zömmel napos időre készülhetünk, de a napsütést Időről-időre mérsékelten vastag fátyolfelhőzet szűri. A szombatinál hidegebb időre van kilátás. Csapadék nem várható.

Közlekedésmeteorológia

Sem szombaton, sem vasárnap nem befolyásolja jelentősen az időjárás a közlekedést. Vasárnap a reggeli órákban helyenként deresedéstől válhatnak csúszóssá az utak, de itt-ott ködfoltok is nehezíthetik az autósok dolgát.

Hétfőre többnyire derült, reggel erősen fagyos és napközben is csak kevéssel fagypont feletti, hideg idő ígérkezik. Gyenge délies légmozgás mellett, a derült ég ellenére a párásság sokfelé szűri a nap sugarait. Elvétve a hajnali köd is tartósabban megmaradhat.

Kedden is előreláthatólag még kisüt a nap. A Dunántúlon egy napra enyhülésben is lehet bízni, de északon, északkeleten előfordulhatnak tartós ködfoltok, szürke, ködfelhős területek, melyekben fagypont körül marad a hőmérséklet.

Szerdán, csütörtökön fokozatosan növekszik a ködhajlam, nagyobb területen is megjelennek a tartósan szürke ködfoltok, illetve a ködfelhőzet. Fagypont közelében alakul a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.