Időjárás-jelentés

Erre nem számítottak a párizsiak: leesett az első hó

Annyira váratlanul érte a franciákat a havazás, hogy a fővárosi körgyűrűn a reggeli órákban gigadugó alakult ki.

2016.11.07 11:12ma.hu

Úgy tűnik, megérkezett a tél Franciaország bizonyos területein, ugyanis jónéhány centi friss hó esett. Meg is lepte az első hó hétfő reggel a párizsiakat, akik arra ébredtek, hogy vékony hótakaró borítja a francia fővárost. Számos felvétel készült a hétfő reggeli havazásról. Az előrejelzések szerint a havazásnak kedvező időjárás marad, ami azért sokkoló, mert a meglepetésszerűen érkezett hó miatt a fővárosi körgyűrűn a reggeli órákban 540 kilométeres dugó alakult ki.

A havazást a meteorológiai szolgálat csak a hegyekben jelezte előre, a prognózis szerint Párizsban és környékén esőre lehetett inkább számítani.

A francia fővárosban jelenleg 5 Celsius fokot mérnek, a viszonylag enyhe idő miatt a hó várhatóan nem marad meg. A fotózás szerelmeseinek viszont óriási örömet szerzett, a közösségi oldalakat elárasztották a havas párizsi képek, a havazás ugyanis ritka november elején a francia fővárosban.

Délelőtt elsősorban a főváros déli és délkeleti részén volt nehéz közlekedni, ahol még akkor is nagy pelyhekben hullott a hó.

A francia hegységekben már a hétvégén megérkezett az első hó, a keleti országrészben 400 és 600 méter, a Francia-középhegységben 600 és 700, míg a Pireneusokban 800 és 1000 méter között van a hóhatár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.