Hurrikán

Twitteren mentették meg egy veterán harcos életét Matthew-tól

Egy Twitter-beszélgetésnek és egy drónfelvételnek köszönheti életét egy elárasztott ház padlásán rostokoló férfi.

2016.10.12 10:50ma.hu

A Matthew hurrikán miatt a veterán katona a padlásra mászott fel kutyájával, Lanával együtt, de időközben kiderült, hogy a település még nem készült fel a mentésre.

Az Afganisztánt is megjárt veterán Lana nevű kutyájával ragadt háza padlásán október 9-én. A férfi a 8 éves szolgálat alatt szerzett sérülései miatt nem mert kimenni a házból, kutyája pedig idős kora miatt - írja a közmédia.

Testvére, Craig a Twitteren próbálta szórakoztatni, egy drónos felvételt is küldött bátyjának, melyet egy ismeretlen felhasználó készített pár elárasztott házról. "Legalább nálad nem ilyen rossz a helyzet" - írta bátyjának.

Meglepő válasz érkezett a padláson ücsörgő bátyjától: "Ugye tudod, hogy ez az én házam?!"

A kínos beszélgetés után Craig felvette a kapcsolatot a drónos videó készítőjével, aki a bennrekedt veteránhoz irányított egy közeli mentőalakulatot.

Addig kutatott, amíg rá nem talált a környéken dolgozó FEMA-csapatra, akik kimentették a férfit és a kutyáját az elárasztott házból.

Végül az "ismeretlen felhasználó" stílusosan egy drónos videóval koronázta meg a mentést, melyen a padlásról leszállított férfinek és kutyájának kimentése látható:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.