Meteorológia

Csapadékos idő várható - elő az esernyőt-gumicsizmát

Felhő, eső, felhő, esőfelhő - ezek a variációk köszöntenek ránk a következő napokban.

2016.10.11 08:39ma.hu
met.hu

Kedden általában borult lesz az ég, de főleg délután nagyobb eséllyel az ország déli felében kisebb elvékonyodások, felszakadozások lehetnek a felhőzetben. A nap elején még nagy területen várható eső, majd napközben keleten a csapadék időszakossá, záporos jellegűvé válik, az ország déli felén - harmadán pedig többfelé meg is szűnik. Az északi, északkeleti szél sokfelé élénk, főként az Alföld középső területein erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, nyugatról kelet felé növekvő értékekkel. Késő estére 5 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, estefelé a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, a nagyobb mennyiség a Dunától keletre várható. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön szintén erősen felhős lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, kisebb eső, zápor helyenként még előfordulhat. Kezdetben megélénkül az északi, északnyugati szél, majd mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.