Időjárás-jelentés

Kellemes, kora őszi időnk van

Szombaton folytatódik a kellemes, a péntekinél 1-2 fokkal melegebb, délelőtt döntően derült időjárás.

2016.09.24 08:26ma.hu

A délután folyamán észak felől mérsékelt, az északi, északkeleti országrészben erősebb felhősödés kezdődik, számottevő eső azonban nem várható - írja az eumet.hu.

Este, valamint az éjszaka folyamán az ország nyugati felén lesz a kevesebb felhő, keleten, északkeleten változóan felhős marad az ég, és ott elvétve kisebb eső, záporeső sem zárható ki.

Vasárnap is kifejezetten kellemes, zömmel napos, igazi kiránduló időre számíthatunk. Csak mérsékelt felhősödések zavarhatják a napsütést, csapadék pedig egyáltalán nem várható. Gyenge, északkeleten mérsékelt északkeleti irányú szél fúj. Estére gyorsan csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton a hajnali párásságtól helyenként romló látási viszonyoktól, illetve az este északkeleten néhol előforduló, jelentéktelen záporoktól eltekintve az időjárás nem nehezíti számottevő mértékben a közlekedést.

Vasárnap is főként a reggeli órákban nehezítheti az időjárás a közlekedést. A ködfoltok, illetve a páralecsapódás miatt nedves útszakaszokkal találkozhatunk. Napközben száraz, kiváló útviszonyokkal találkozhatunk.

A jövő hét első felében alapvetően száraz, nagyrészt napos, idő a legvalószínűbb, csak átmeneti mérsékelt felhősödések várhatók, említést érdemlő csapadék azonban nem hullik. Reggelenként foltokban köd képződik, de ez a délelőtt folyamán hamar feloszlik. Napközben kellemesen alakul a hőmérséklet.

A jövő hét második felében előreláthatólag napról napra melegszik a levegő, és marad a sok napsütés. Az évszaknak ellent mondó kellemes, nyárias időjárás a legvalószínűbb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.