Időjárás-jelentés

Fülledt meleg és némi zivatar

A keddinél jóval kevesebb helyen valószínű csapadék.

2016.09.14 07:20ma.hu

Szerdán is folytatódik a meleg, nyári idő. A napsütést délután helyenként gomolyfelhő képződés zavarja meg, és elvétve kialakuló záporokra, esetenként dörgésre, villámlásra lehet számítani. Azonban ma a tegnapinál jóval kevesebb helyen valószínű csapadék - jelenti az eumet.hu.

Este, valamint éjszaka is előfordulhatnak elvétve záporok, az ország döntő részén azonban derült, csendes, párás időre van kilátás.

Csütörtökön csökken a fülledtség mértéke. Egész nap derült, illetve napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. Az északnyugati országrészben kissé megélénkül a délkeleti szél. Folytatódik a meleg.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán a foltokban kialakuló csapadékgócoktól, átmenetileg vizes útszakaszok növelik a balesetveszélyt. Mindig a látási viszonyoknak megfelelő sebességet válasszanak! Csütörtökön a közlekedést számottevően nem befolyásolja az időjárás. De a meleg miatt a szokásosnál ingerültebbek lehetünk, ez fokozza a balesetek kockázatát.

Előreláthatólag még pénteken napközben is nagyrészt napos, nyári időre van kilátás. Élénk délnyugati szél támad. A késő délutáni, esti óráktól nő meg az esélye zivatarok kialakulásának, majd éjjel, nyugat felől megérkezik a lehűlést hozó hidegfront kiadós esőkkel, erősödő északi széllel.

A hétvégén megszűnik az időjárás nyári jellege. Felhősre, egyre hűvösebbre, és szelesre fordul az idő. Alkalmanként kiadós esőre, záporesőre, szombaton még többfelé zivatarokra is számítani kell. A Tiszától nyugatra várható több, a Tiszántúlon kevesebb csapadék.

Hétfőn friss hőmérsékletű, de jellemzően napos, száraz idő most a legvalószínűbb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.