Időjárás-jelentés

Hideg és barátságtalan a hétfői időjárás

Talán a nyugati határvidéken várható pár órás napsütésben a délután folyamán. De keddtől újra felmelegedés!

2016.08.22 07:20ma.hu

Hétfőn erős, az északról szélvédettebb középső országrészben is élénk és hűvös északi szél fúj. Borongós idő várható, sokfelé kiadós esőkkel, sőt a Tisza vonalától keletre újabb zivatarok is kialakulnak. Különösen a délkeleti térségben kell utóbbiakra számítani. A Dunántúlon, a délelőtt folyamán csökken a csapadék előfordulásának esélye, majd a nyugati határvidéken a felhőzet is szakadozni kezd. Ott pár órás napsütésben is bízhatnak a délután folyamán.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a kellemetlen, szeles, esős, zivatargócos időnek köszönhetően fokozottan balesetveszélyes a közlekedés. Mindig a körülményeknek megfelelő utazási sebességet ajánlott választani!

Kedden is szeles, de már döntően napos, a Tiszántúlon és a déli országrészben, délelőtt még mérsékelten felhős idő valószínű. Számottevő eső már nem esik. Melegedés kezdődik.

Szerdán várhatóan tovább mérséklődik a légmozgás, de még kissé élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban a szélvédett völgyekben párásabb, de összességében országszerte derült, szikrázóan napos, meleg időre van kilátás.

Csütörtöktől legalább a hét legvégéig egyre nagyobb valószínűséggel fokozódó kánikulában és derült, igazi strandidőben lehet részünk. Délutánonként kisebb gomolyképződés elindulhat, de a levegő nedvességtartalma várhatóan nem lesz elegendő még futó, helyi zápor kialakulására sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.