Időjárás-előrejelzés

Augusztus 20: ilyen idő a legvalószínűbb az ünnepi hétvégére

Hajnalonként még hűvös és párás lesz az idő, kisebb ködfoltok is kialakulhatnak, a nappali felmelegedés azonban fokozódik.

2016.08.12 12:13ma.hu
eumet.hu

Péntek délután mérsékelt északias szél fúj. Többnyire derült vagy napos időben ugyan melegszik a levegő, de az évszakhoz képest hűvös idő lesz. Késő délután, illetve este várható erősebb felhősödés a nyugati országrészben, de említést érdemlő csapadék nem esik. Éjjel, az északnyugati térségben előfordulhat átmeneti, gyenge eső.

Szombaton gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett fokozódik a nappali felmelegedés. Hajnalban még hűvös lesz és párásság, kisebb ködfoltok is kialakulhatnak.

A Dunántúlon, délelőtt még változóan felhős-napos időben, elszórtan gyenge záporok is előfordulhatnak. Jelentős eső nem esik, délutánra pedig kitisztul ott is az égbolt. A Dunától keletre többnyire derült, délután kissé gomolyfelhős idő várható.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap és hétfőn napközben már meleg, de hajnalban még hűvös, párás idő ígérkezik. Nagyobbrészt napos, délután, helyenként gomolyfelhős, mérsékelten felhős idő a legvalószínűbb. Elsősorban északkeleten, illetve a nyugati határvidéken nő meg az esélye helyi zápor vagy zivatargóc kialakulásának.

- Kedden, szerdán és csütörtökön előreláthatólag nyugodt, meleg, de nem túl meleg, nyárias idő következik sok napsütéssel, gyenge északias légmozgással, számottevő csapadék nélkül. A déli országrészben várható melegebb idő, míg északon mérsékeltebbnek ígérkezik a felmelegedés.

- Péntekre és az ünnepi hétvégére - még az átlagosnál kissé nagyobb bizonytalansággal, de - 30 fok feletti hőmérséklet és szikrázóan napos idő a legvalószínűbb.

KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA

Pénteken az időjárás nem nehezíti számottevő mértékben a közlekedést, biztonságos körülmények között autózhatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.