Meteorológia

Gomoly- és fátyolfelhőkkel tarkítottan lesz meleg idő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

2016.08.03 15:58MTI

Időjárási helyzet Európában

A Barents-tengertől a Kárpátokig hullámzó frontálzóna szeli ketté a Kelet-európai-síkság időjárását. A frontvonal előtt még 30, 36, mögötte már csak 22, 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ciklon örvénylik Írországtól északnyugatra, amelynek hatására a Brit-szigeteken, a Németalföldön, Franciaországban és Németországban erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, helyenként zivatarok is kipattannak. A nappali csúcshőmérséklet Európa más területeihez hasonlóan ott sem tér el jelentősen a sokéves átlagtól, ugyanakkor Németországban helyenként csak 15 fok körüli értékeket mérnek. A térségbe nyugat felől benyúló anticiklon hatására Dél-Európában hamisítatlan nyári idő van, kevés gomolyfelhő is csak néhol jelenik meg az égen. A Kárpát-medence fölé csütörtök estig egyre melegebb, száraz levegő áramlik; visszatér a kánikula.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Szerdán és csütörtökön is a gomoly- és fátyolfelhők mellett alapvetően napos idő várható, számottevő csapadék sehol sem lesz, de ma az Északi-középhegység térségében és északnyugaton a határ közelében egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. A többnyire gyenge vagy mérsékelt légmozgás napközben időnként megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 30 fok körül alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.