Időjárás-előrejelzés

Elvonul a hullámzó hidegfront

Az átvonuló hullámzó hidegfront mögött a déli óráktól szárazabb levegő érkezik fölénk, délutánra az ország nagy részén megszűnik a csapadék.

2016.07.14 07:57ma.hu
Az MTESZ-székház aljában van a metrólejárat, majd ez lesz az Országgyűlés új irodaháza, ha fehér lesz az új homlokzat, marad a Fehér Ház megnevezés is

Itt a figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.14. csütörtök éjfélig:

ZIVATAR
A hajnali, reggeli órákban még több helyen előfordul zivatar az országban, heves zivatar is előfordulhat, majd a déli, délutáni órákban egyre inkább csak keleten valószínűek, este ott is megszűnnek.

Heves zivatart akár 90-100 km/óra feletti széllökés, és 2-3 cm-t meghaladó jég kísérhet.

FELHŐSZAKADÁS
Zivatarokat felhőszakadás is kísér, amiből lokálisan rövid idő alatt 30 mm feletti, helyenként 50 mm feletti csapadék hullhat.

SZÉL
Csütörtökön az Észak-Dunántúlon a front mögött az északnyugati szelet is kísérhetik viharos lökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a mostanihoz hasonló hőhullámokat lezáró, úgynevezett hullámzó frontok átvonulását és az ahhoz kapcsolódó időjárási jelenségek előfordulását a szokásosnál nagyobb bizonytalanság övezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.